Salsa Cuban Style

 

Η κουβανέζικη salsa έχει διατηρήσει περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο στιλ, τον χαρακτήρα της salsa που πρωτοεμφανίστηκε στην Κούβα. Χαρακτηρίζεται από έντονες, αισθησιακές κινήσεις του σώματος όπως απομόνωσεις (isolations) και κυκλικές κινήσεις των γοφών. Το συγκεκριμένο στιλ έχει διαμορφωθεί χορευτικά κυρίως από τη μουσική στην οποία χορεύεται.

Οι γρήγοροι ρυθμοί στους οποίους οι σύγχρονες μπάντες στην Κούβα παίζουν τη μουσική της salsa, έχουν εξελίξει το κουβανέζικο στιλ σε έναν «ατομικό» χορό. Αν η μουσική περιλαμβάνει πολλά κρουστά, οι γυναίκες αναλαμβάνουν δράση εντυπωσιάζοντας με τις απερίγραπτα ελκυστικές και ρυθμικές κινήσεις του σώματός.

Οι χορευτές του Cuban style κρατούν συνήθως την ντάμα τους από τους καρπούς σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του χορού, με αυτόν τρόπο περιορίζονται οι κινήσεις των χεριών της ντάμας και συνεπώς περιορίζεται η εκφραστικότητά της, έτσι ώστε να μην «κλέβει» την παράσταση. Συνεπώς, φαίνεται πως στο Cuban style κυρίαρχο ρόλο παίζει ο καβαλιέρος, σε αντίθεση με άλλα είδη salsa που αναδεικνύουν τον γυναικείο ερωτισμό.

LA Dance Academy