Salsa Rueda de Casino

 

H Salsa Rueda είναι ένα είδος salsa με ρίζες στην Κούβα, που χορεύεται σε ζωηρή μουσική. Η Rueda χορεύεται κυκλικά, από πολλά ζευγάρια σε ομάδα και περιλαμβάνει στροφές με περίπλοκα κρατήματα, που εντυπωσιάζουν και ξαφνιάζουν τους θεατές. Το παιχνίδι με τις στροφές είναι ιδιαίτερα ευφυές,αφού καλεί την ντάμα να συνεχίσει να χορεύει χωρίς να την «μπερδέψει» ο καβαλιέρος.

Οι φιγούρες που εκτελούνται από τα ζευγάρια ανακοινώνονται από έναν καβαλιέρο που έχει επιλεχθεί ως «αρχηγός».  Κύρια χαρακτηριστικά του χορού είναι οι συγχρονισμένες κινήσεις των ζευγαριών και οι συχνές εναλλαγές παρτενέρ

Το Cuban style αποτελεί την αρχική μορφή της Rueda, η οποία περιλαμβάνει κουβανέζικες χορευτικές κινήσεις, χωρίς ιδιαίτερους κανόνες τεχνικής, γι ‘αυτό θεωρείται και «ανεπίσημο» στυλ. Οι κινήσεις συνδυάζουν άλματα, χτυπήματα των ποδιών στο έδαφος, και χτυπήματα των χεριών (παλαμάκια), αλαλαγμούς, ακόμα και παύσεις κατά τη διάρκεια πολύ απλών φιγούρων που προσθέτουν στον χορό θεατρικότητα. Η έλλειψη τεχνικών απαιτήσεων δεν στερεί τίποτα στην κουβανέζικη rueda, λόγω του ό,τι αποτελεί έναν ιδιαίτερα εκφραστικό και δυναμικό χορό που διεγείρει τα πλήθη.

LA Dance Academy